به سایت وکالت ندا شمس خوش آمدید
ندا شمسندا شمسندا شمس
09121900092
info@nedashams.com
تهران نوبنیاد پلاک 584

لزوم ورود مدعی‌العموم به اظهارات جنجالی مدیرعامل ایران‌خودرو

  • نداشمس
  • وبلاگ
  • لزوم ورود مدعی‌العموم به اظهارات جنجالی مدیرعامل ایران‌خودرو
لزوم ورود مدعی‌العموم به اظهارات جنجالی مدیرعامل ایران‌خودرو

لزوم ورود مدعی‌العموم به اظهارات جنجالی مدیرعامل ایران‌خودرو

فهرست مطالب

یک حقوقدان با اشاره به سخنان مدیرعامل ایران‌خودرو که «اگر پژوپارس تا امروز آدم کشته، بگذارید ۶ ماه دیگه هم بکشد!» گفت: ورود "دادستان‌کل کشور" در مقام مدعی‌العموم به صدای افشاشده مدیرعامل ایران‌خودرو الزامی است.
ندا شمس؛ حقوق‌دان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جمله افشاشده از مدیرعامل ایران‌خودرو درباره کشتار مردم ایران توسط خودروی پژوپارس اظهار کرد: پس از شنیدن صدای افشاشده منتسب به "علی‌مردان عظیمی؛ مدیرعامل ایران‌خودرو" که مملو از چند اتهام و جرم است، به این فکر کردم که چطور یک فرد مسئول در بزرگترین شرکت تولید خودروی کشور به‌راحتی از کشته شدن انسان‌ها بدون ذره‌ای ترس صحبت می‌کند.
شمس افزود: عناوین مجرمانه آقای علی‌مردان عظیمی بر اساس فایل صوتی اخیر او عبارتند از تشویش اذهان عمومی و از بین بردن اعتماد مردم نسبت به دستگاه‌های نظارتی بر تولید خودرو و تسبیب در جنایت به‌واسطه اعمال غیرمستقیم که وی مطابق آرای قضایی با شماره دادنامه قطعی 8809982149700001 مورخ 1395/4/6 دادگاه تجدیدنظر و شماره دادنامه 9109987613100837 مورخ 1395/1/15 دیوان‌عالی کشور با عنوان «مسئولیت کیفری در موارد تسبیب در جنایت در بزه عدم رعایت نظامات دولتی منتهی به فوت» تمامی عوامل دخیل به‌نسبت تقصیر دارای مسئولیت کیفری است.

این وکیل دادگستری ادامه داد: مدیرعامل ایران‌خودرو به‌دلیل بیان این سخنان همچنین مسئولیت کیفری در موارد “تسبیب در جنایت در بزه عدم رعایت نظامات دولتی منتهی به فوت” را نیز دارد.

شمس متذکر شد: مدیرعامل ایران‌خودرو از این قانون مستثنی نیست و چون موجب زیان غیر می‌شود، بنا به قاعده لاضرر، ملزم به جبران آن است؛ در خصوص اینکه خود وی می‌گوید «اگر پژوپارس تا امروز آدم کشته، بگذارید 6 ماه دیگه هم بکشد!» این نکته قابل توجه است که عمد و عدم‌عمد و قصد و عدم‌قصد، نسبت به مسئولیت مدنی او فرقی ایجاد نمی‌کند و مطابق قانون مدنی، هر کس مال غیر را تلف کند ضامن آن است و باید مثل یا قیمت آن را پرداخت کند.

وی افزود: جبران خسارت باید انجام شود و اعم از اینکه از روی عمد تلف کرده باشد یا بدون عمد و اعم از اینکه عین باشد یا منفعت، فرقی نمی‌کند و اگر آن را ناقص یا معیوب کند، ضامن نقص قیمت آن مال است و هر کس منجر به زیان و خسارت به مال (یا جان یا…) دیگری شود، چه عمل او بالمباشره باشد و چه به‌تسبیب، مسئول جبران خسارت زیان‌دیده است.

شمس یادآور شد: موضوعی که بیان شد، به‌موجب قواعد عام مسئولیت بر شخصی که زیانی را به دیگری رسانده و یا مسبب آن بوده، در علم حقوق و قانون آمده است.

این وکیل دادگستری گفت: ورود “دادستان‌کل کشور” در مقام مدعی‌العموم به صدای افشاشده مدیرعامل ایران‌خودرو الزامی است، در غیر این صورت سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

شمس تأکید کرد: حال با توجه به صحبت‌های منتشرشده مدیرعامل ایران‌خودرو، هر کسی به هر نحوه‌ای موجب ضرر یا آسیب جسمانی شد، مطابق قانون و اقرار صریح ایشان متضررشده در مقام شاکی می‌تواند جبران تمام مطالبات و ضرر و زیان‌های مادی معنوی و منافع ممکن‌الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند، کما اینکه در بعضی موارد همراه با حبس برای مجرم است.

به گزارش تسنیم، چند روز قبل یک فایل صوتی منتسب به مدیرعامل ایران‌خودرو منتشر شد که وی در آن با انتقاد از تلاش کارشناسان سازمان استاندارد به اجرای قانون و جلوگیری از تولید پژوپارس گفته است: «اگر واقعاً پژوپارس تا امروز آدم کشته، بگذارید تا 6 ماه دیگر نیز بکشد!»

انتهای پیام/+

پیام بگذارید